Kruidenboeken

Bent u geïnteresseerd in de aankoop van één of meerdere van deze boeken, hoeft u slechts op het boek te klikken.

 

Groenten en kruiden kweken in potten en bakken.

Groenten en kruiden kweken in potten en bakken

Dankzij dit boek eet u binnenkort verse tomaten, courgettes, wortelen en basilicum uit uw eigen moestuin op het balkon of terras!

Om groenten te kweken hebt u niet altijd een grote tuin nodig. In dit boek worden verschillende mogelijkheden beschreven voor een groentetuin op een balkon of terras. Tomaten, sla, radijsjes en aardappelen groeien evengoed in potten en plantenbakken en vormen bovendien een kleurrijke decoratie. Aan de hand van duidelijke foto’s wordt elke compositie in detail beschreven: welke planten of zaden u nodig hebt, hoe u de groenten of kruiden moet planten, welke verzorging ze vragen, wanneer u kunt oogsten… Bovendien krijgt u praktische tips voor de aanschaf van potten, plantenbakken en potgrond, voor het onderhoud van uw zelfgekweekte groenten en voor het decoratieve aspect van uw groentetuin.

 

Dumont’s kleine kruiden lexicon.

Dumonts kleine kruiden lexicon

De 70 bekendste kruiden van A tot Z in beeld:* Alles over herkomst, teelt, verzorging en oogst* Wat u wilt weten over werkzame bestanddelen en toepassing van kruiden* Ideeen voor zoete en hartige gerechten* Tips voor schoonheidsverzorging* De geneeskrachtige werking van kruiden bij lichamelijke en geestelijke krachten.

 

Ayurveda en kruiden.

Ayurveda en kruiden

De Ayurveda, de oeroude maar springlevende medische wetenschap van India, omvat vele takken van geneeskunde, variërend van chirurgie tot het gebruik van geneeskrachtige planten. De Ayurvedische kruidenwetenschap gaat uit van de gedachte dat om succes te boeken de toepassing van kruiden specifiek afgestemd moet worden op de individuele conditie. Omdat de meeste traditionele Ayurvedische kruiden en mineralen in het westen veelal niet voorhanden zijn, wordt in dit boek – voor het eerst de kennis van Ayurvedische kruidengeneeskunde overgebracht op westerse planten en helende gewassen die hier wél voorkomen en weinig tot geen bijverschijnselen veroorzaken. Omdat de Ayurveda van oorsprong holistisch is, wordt tevens aandacht geschonken aan de specifieke werking van de diverse geneeskrachtige planten op de geest en op de diepergaande psychologische aspecten van genezen. Kruidengeneeskunde vormt immers een onderdeel van deze bredere opvatting en zonder op de diepere achtergronden in te gaan kan geen genezingsproces werkelijk effectief zijn. Ayurveda en Kruiden is door deze opzet veel meer dan een boeiende weergave van traditionele kennis. Het is een zeer geslaagde poging te laten zien dat de oude Ayurvedische kruidenwetenschap, toegepast op westerse planten, praktisch en direct bruikbaar is voor ieder modern mens die zelf iets wil doen aan zijn lichamelijke ongemakken. Een waardevol boek, geschikt zowel voor leken als voor hen die in de (para-)medische sector werkzaam zijn.

 

Geurige kruiden in de tuin.

Geurige kruiden in de tuin

Basilicum, karwij, sint-janskruid, peterselie, dragon, dille… Kruiden worden al eeuwenlang gewaardeerd om hun waardevolle eigenschappen.
Ze zijn geurig en mooi in de tuin, smaakvol in de keuken en onmisbaar in de huisapotheek. Het loont dan ook de moeite om zelf kruiden te kweken. Dit boek vertelt u hoe u daarvoor precies te werk moet gaan. In het eerste deel krijgt u uitgebreide informatie over de verzorging van uw kruidentuin, zoals het bemesten, het snoeien of het bestrijden van ziekten en plagen. In het tweede deel volgt een overzicht van de belangrijkste keuken- en geneeskruiden met bij elk kruid informatie over de herkomst, het planten en de groei. U krijgt ook telkens specifieke tips voor het kweken, oogsten en conserveren. Met de handige kruidenwegwijzer achter in het boek ziet u bovendien direct welke smaak en werking elk kruid heeft en hoe en waarbij u het kunt gebruiken.

 

Kruiden kweken & gebruiken.

Kruiden kweken & gebruiken

Kruiden zijn in alle culturen altijd beschouwd als een waardevol onderdeel van het dagelijks leven.

U krijgt informatie over de herkomst, kweek en geschiedenis van kruiden, u krijgt praktische adviezen voor het zelf kweken en verzorgen, snoeien en oogsten van kruiden. Er worden een aantal kruidentuinen getoond met voorbeelden en plantenlijsten en u krijgt informatie over de verschillenden toepassingsmogelijkheden van de kruiden in voedsel en geneesmiddelen.

Kortom, een compleet en praktisch handboek voor het succesvol kweken van kruiden, inclusief een botanische kruidengids van A tot Z.

 

Kruid en 0nkruid.

Kruid en onkruid

Kruid en ‘onkruid’ is een gids voor het beperken van overlast door ‘onkruiden’ en cultuurplanten. Tuinieren is samenwerken met de natuur. Maar de natuur is eigenwijs: planten weten niet op welke plaatsen ze niet of minder gewenst zijn. Vaak zijn dit ‘onkruiden’, zoals brandnetels, kweek of zevenblad, heel vaak ook woekerende cultuurplanten, bijvoorbeeld guldenroede en bamboe. In Kruid en ‘onkruid’ kunt u lezen hoe u overlast van ‘onkruiden’ en cultuurplanten op een milieuvriendelijke manier kunt beperken.

 

Geneeskrachtige kruiden en planten.

Geneeskrachtige kruiden en planten

Kenmerken – verspreiding – geneeskrachtige delen – toepassingen

Deltas natuurgids – geneeskrachtige kruiden en planten helpt u bij het herkennen van talrijke kruiden en planten en het toepassen van hun geneeskrachtige eigenschappen. De kenmerken en verspreiding van de verschillende planten worden gedetailleerd beschreven. Daarnaast worden de geneeskrachtige toepassingen opgesomd en uitgelegd welke delen van de plant u daarvoor juist nodig hebt. Dankzij de duidelijke foto”s en tekeningen kunt u de verschillende planten makkelijk in de natuur herkennen.

 

Geneeskrachtige kruiden uit eigen tuin.

Geneeskrachtige kruiden uit eigen tuin

Een kruidentuin aanleggen en onderhouden – De beste één-, twee- en meerjarige geneeskruiden – Heilzame kruidenrecepten om zelf te bereiden.

Al sinds de vroegste beschavingen wisten de mensen dat bepaalde planten die ze in de natuur konden vinden een geneeskrachtige werking hadden. Maar wist u dat u veel van deze heilzame planten ook in uw eigen tuin kunt kweken? Met voldoende warmte en zonlicht tovert u een stukje van uw tuin om tot een groene apotheek. De kennis die u nodig hebt om aan de slag te gaan, vindt u in dit praktische boek. Na een korte inleiding in de fytotherapie krijgt u een heleboel nuttige tips aangereikt voor de inrichting en het onderhoud van uw geneeskruidentuin, zoals het kiezen van de juiste plaats en het vermeerderen van de planten. Daarna volgt een uitgebreid overzicht van meer dan 35 geneeskruiden, onderverdeeld in éénjarige, tweejarige en meerjarige planten. Daarin komen hun botanische eigenschappen en specifieke verzorging aan bod, maar ook de medische, cosmetische en culinaire toepassingen. In het laatste deel leert u hoe u deze kruiden het beste kunt oogsten en bewaren. En met de talrijke recepten kunt u allerlei kwaaltjes doeltreffend verlichten of zelfs genezen.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: